2008/08/30

Sopp, sopp, sopp

Se så fine, og skogen er full av dem.
Enda en helg i Snöån er avsluttet og vi har funnet masse sopp. I går tok vi syklene og tråkket opp i skogen. Stoppene ble mange etterhvert som vi fant steinsopp, eller Karl Johan som de heter i Sverige, både her og der. En del andre sorter fant vi også, men Karl Johan er det spesielt mye av i år. Vår tørk har gått som bare det og nå har vi to fulle 2 liters iskrembokser med tørket sopp pluss en del poser med forvellet i frysen. Det må innskytes at det er etter to helgers plukking.

Tørking av sopp er en fin måte å ta vare på disse herlighetene, men man må være forberedt på at det ikke blir så mye igjen når soppbitene er tørre. På den annen side holder de seg lenge og smaken forringes ikke om de ligger lufttett. Når e skal brukes er det bare å ta en neve og bløte opp i vann.

Vi har en tysk tørk av merket Stöckli, den kan man tørke mye annet i også, f.eks frukt og bær. En veldig anvendelig sak å ha i husholdningen.

Ingen kommentarer: